logo

Hodnocení podzimu 2013 B týmu

31/12/2013

Béčko má za sebou bodově nejvydařenější půlrok v historii. Paradoxně se týmu dařilo více venku než doma. Venku tým prohrál pouze jediný zápas, a to s druhým týmem tabulky. Doma to již bylo o poznání horší. Nejpovedenější zápas byl rozhodně s týmem FC Kojot B (10:5). Mezi ty nejhorší patří ostudná prohra s Garrety (1:2) a dále domácí debakly 5:13, 1:8 a 1:5 s týmy The Chance, Cosmos Sendražice a Votroci z UHK. Ale i tak panuje spokojenost, a to jak se ziskem bodů tak i se sedmým místem v tabulce po podzimní části.

Mnohem horší to bylo s docházkou týmu. Dvakrát se stalo, že tým odehral utkání bez hráčů na střídání, a kdyby nepomohli hráči z áčka, tak by se tým nesešel vůbec. To úzce souvisí i s docházkou jednotlivců. Ti nejlepší odehráli 8 utkání z 12. Zbytek byl převážně na každém druhém zápase.

V bráně se vystřídalo 5 brankářů, přičemž Pavel, Přéma a Vojta odchytali pouze jedno utkání. Z těchto tří vyšel nejlépe dle statistik Přéma, jenž inkasoval pouze jedenkrát a dokonce i jednu branku vstřelil. Naopak statisticky nejhůře na tom byl Vojta, který schytal 13 kusů. Na jeho obranu je ale nutno podotknout, že chytal proti nejlepšímu týmu v soutěži, který dává průměrně více jak 10 branek na utkání. Pavel se musel ohnout pro míč sedmkrát, a to proti druhému týmu tabulky. Michael ani letos v bráně nezklamal, avšak díky svému pohybu a hráčské snaze byl postupem času přesunut do útoku. V bráně se totiž objevila nová jistota, a tou je David. Letos se neuvěřitelným způsobem zlepšil a lví podíl na tom mají "rady do života" od Přémy. David letos likviduje s neuvěřitelným přehledem samostatné úniky soupeře a z jednoho dokonce i sám skóroval - poprvé v dresu FCB.

Z obránců letos dle statistik podle očekávání nejlépe vychází Zdenda, který má ze všech našich obránců nejvíce zkušeností. Zápasy také hodně prožívá, o čemž svědčí fakt, že to je nejtrestanější hráč týmu (2 ŽK). Následují ho Víťa, Džejmák a Lukáš. Všichni tři vstřelili po jedné brance a mají tři asistence. Všichni tři také vědí, že mají na víc. Vzhledem k tomu, že obránci by měli především zásobovat přesnými přihrávkami útočníky. Poté je zde Ráďa - ale ten vyniká především v obranné činnosti. I tak si letos vstřelil první branku v dresu FCB. Poslední je Ondra, jenž odehrál pouze 2 utkání.

V útočné fázi se nejčastěji dle očekávání prosazuje Pajas a je jen škoda, že jej zabrzdilo zranění. Faktem však také zůstává, že by občas mohl hrát krapet týmověji, ale i toto se u něj zlepšuje. Pajasovi velmi těsně šlape na paty Přéma, který je rozhodně nejpohyblivějším hráčem béčka a navíc jako jediný hráč béčka dokáže zahrát na všech postech stejně dobře. Do útoku se velmi dobře začlenil i Michael a jeho 5 branek je jasnou vizitkou jeho dobré činnosti. Na posledních dvou místech jsou po podzimu hráči, kteří bojují s pohybem a fyzičkou. Tomáš vstřelil dvě branky, ale on sám ví nejlépe, kde musí nejvíce přidat. Stejně na tom je i Honza Kotland, který vstřelil pouze 1 branku.

Týmu chodili vypomáhat také hráči z áčka, a o tom, že to byla dobrá výpomoc hovoří to, že hráči áčka vstřelili 39 branek ze 72, které béčko vstřelilo.

Doufejme, že se týmu budou i na jaře vyhýbat zranění, a zlepší se tak jeho herní projev, který nebyl ideální.