logo

Zimní soustředění 2012

V termínu 20. - 22. ledna 2012 mělo FC Blešno na plánu zimní soustředění ve Sněžném v Orlických horách. Po nejrůznějších šarádách nakonec na chatu dorazil 12ti-členný kádr (8 hráčů, 1 asistent trenéra a 3 přítelkyně - z toho jedna organizátorka). Po příjezdu na chatu došlo k rozdělení pokojů. Právo na největší pokoj měl pochopitelně kapitán týmu. Další pokoje byly rozděleny poté, co měl kapitán vybráno. Na každém pokoji spaly minimálně dvě osoby, s výjimkou trenéra, se kterým zřejmě nikdo lože sdílet nechtěl. Po uhnízdění se někteří hráči začali seznamovat s venkovním tréninkovým areálem a naopak jiní objevovali vnitřní vybavení chaty. Při jedné obchůzce byl objeven i náš nový maskot Mike (k němu více později). Něco málo po šesté hodině večerní vyrazil kádr do místního hostince (avšak ne kompletní, vozidlo s trenérem bylo teprve na cestě do Sněžného). Ač se místní štamgasti a pan hostinský snažili zachovat "poker face", jejich udivení (a zároveň) nadšení nad tím, že vidí hráče FC Blešno naživo, bylo zjevné. V hospodě byl podrobněji rozebírán program soustředění a budoucnost FC Blešno. Hráči si nic jiného kromě iontových nápojů neobjednávali. Schůze v hospodě končila kolem osmé hodiny, kdy konečně na chatu dorazil i hlavní trenér s dalšími třemi hráči. První večer k velkému překvapení dostali všichni od kouče "trenérské volno". Někteří aktivisté se i přes nabízené volno jeli projet na běžkách po okolí. Poté někteří navštívili koncert skupiny Tři čepice (hudební styl: směsice rapu a lidových písní), která svým fanouškům zahrála dvě premiérové skladby (Blešenská hymna a Všechno je moje - novinka rappera Kuby, která se během pár minut dostala do čela chatové hitparády - mimochodem hlavní hrdina, o kterém se v tomto songu zpívá, byl na soustředění rovněž přítomen). Po koncertě již probíhala volná zábava, která se malinko protáhla (zde se potvrdilo staré známé pořekadlo, že kapitán opouští loď jako poslední - nyní tím kapitánem je však myšlen hlavní trenér).

Sjezd ze sjezdovky Hraní kulečníku

Druhý den ráno po budíčku neúnavného Majka vyrazili všichni na běžky. Někteří tuto akci pojali rekreačně, jiní naopak velmi vážně. Zpočátku jeli všichni pohromadě, ale netrvalo dlouho a závodní pole se začalo trhat, když se do čela dostal kouč a Honza. Prostřední skupince vládl nor Muflon Björdalen, v těsném závěsu byla Pája a Kuba Moravec. Na chvostu byl takřka po celý závod Carlos Puyol (zřejmě z důvodu sbírání odpadlíků). Zhruba v polovině trati čekal závodníky sjezd ze sjezdovky, který zvládli bez újmy jen opravdoví profesionálové. Další část trati byla velmi fyzicky náročná, když se více než kilometr stoupalo jenom do kopce. Následoval další sjezd, který se opět neobešel bez humorných pádů a karambolů. Poté se již závod jenom dojížděl. Do chaty dorazili závodníci okolo druhé hodiny odpolední. Odpoledne se uskutečnil turnaj ve víceboji (kulečník, stolní fotbálek a šipky), který se stal doménou Vojty. K večeru se venku před chatou konalo sochařské symposium, jehož vrcholem byla socha spoře oděné ženy na běžkách se psem. Autory tohoto díla byli Ráďa a Kuba. Následně se strhla velká koulovačka, jejíž králem se nakonec stal Lukáš, na jehož muflonní sílu nedokázal nikdo odpovědět. Večer čekal všechny členy filmový festival, kde byla přítomna i trocha lehkého alkoholu (trenér objednal jahodové Robby Bubble). Tento večer se již moc neprotáhl, a tak se šlo spát velmi brzy.

V neděli ráno čekala na hráče další vyjížďka na běžkách - tentokrát se jednalo o kratší trať, tudíž byl na programu sprint, mezi jehož ústřední postavy patřili, stejně jako v předchozím dni, Honza a Muflon Björdalen. Po návratu do chaty a následném obědě se začalo chystat k odjezdu, a tím oficiálně končilo i zimní soustředění FC Blešno, které, doufejme, bylo pro hráčem přínosem.