logo

Zimní soustředění 2013

Ve dnech 18. - 20. ledna proběhlo zimní soustředění týmu FC Blešno. Po dlouhých dohadech nakonec soustředění absolvovalo 8 lidí. Ve složení 4 hráčů áčka, jednoho hráče béčka, asistentky trenéra, zapisovatelky a Anči. Přijeli jsme stejně jako loni ve dvou skupinách. Bohužel trenér béčka musel ještě zpět domů plnit své pracovní povinnosti. V rámci fyzické přípravy si všichni vyzkoušeli různé sportovní hry na xBoxu. Během večera se všichni dostatečně osvěžovali různými nápoji, ale smolařem páteční noci se nakonec stala Anča.

Probuzení do sobotního rána bylo pro některé trochu složitější, ale nakonec se všem podařilo vstát a připravit se na běžkařský trip. Po hektických přípravách jsme stihli autobus v Kounově na minutu přesně a mohlo se vyrazit na Šerlich, kde byl začátek naší běžkařské trasy. Na Masarykově chatě nás překvapila zima jak v Rusku a nefungující automat na kávu, který asistentku trenéra okradlo o 20 Kč. Pak jsme vyrazili podle plánu na Vrchmezí. Nemilým překvapením pro nás bylo, že jsme většinu cesty šli do kopce. Nakonec jsme dle plánu dorazili na Vrchmezí a rozhodli se vydat do Olešnice, což bylo z kopce, takže cesta vypadala sympaticky. Zhruba po 300 metrech asistentka trenéra upadla. Nejdříve se jí snažil pomoci vstát Kuba, ale nezdařilo se. Poté okolo projížděl náhodný běžkař, který nám vynadal, že nejsme gentlemani a snažil se asistentku zvednout, ale když se mu to ani na třetí pokus nezdařilo, nechal tam naši asistentku ležet jak pytel brambor. Když se asistentka konečně zvedla, pokračovali jsme ve sjezdu a po kilometru sjezdu jsme zjistili, že jsme navštívili bratry Poláky, tak jsme se vydali zpět do rodné země. Po další dohodě na Vrchmezí jsme se rozhodli, že vyrazíme jiným směrem - na další křižovatce se rozhodneme zda vyrazíme do Sedloňova nebo Olešnice.

Zimní soustředění 2013

Cesta byla příjemná - téměř celou dobu z kopce. Jaké však bylo naše překvapení, když jsme zjistili, že jsme opět na hranicích, ale tentokrát u Olešnice na Čihalce. Vyrazili jsme tedy do Olešnice - hned na první sjezdovce probíhaly závody v historických lyžích a kostýmech. Zde však někteří členové naší výpravy propadali pesimistickým náladám a snažili se zavolat na chatu pro odvoz - to se jim však nezdařilo. Tak jsme všichni vyrazili směr náměstí Olešnice. Při sundávání běžek se ta Kubova rozhodla, že tuto část výletu zvládne sama a vyrazila po silnici. Nakonec ji však zachytil stoupající běžkař. Když jsme ušli asi 300 metrů, zastavil u nás řidič SUV, jestli nám nechybí běžka - a chyběla - byla to ta Kubova. Poté se každý snažil co nejrychleji dostat na chatu. Trenér vyrazil jako předvoj a zbytek expedice se ještě posilnil v restauraci. Když všichni dorazili na chatu, přišel na řadu zasloužený odpočinek.

Večer dorazil na chatu konečně i trenér béčka a začal řádit - během chvíle chtěl dohnat vše, co za ty dva dny zameškal. Kolem jedenácté hodiny začal Poker. Smolařem dne byla asistentka trenéra a démonem sobotní noci byl trenér béčka.

Nedělní vstávání probíhalo dost pomalu a unaveně. V poledne vyrazili na běžky ještě brankář áčka a trenér béčka. Po jejich návratu se uklidila chata a vyrazilo se do Blešna.

Soustředění proběhlo úspěšně. Jediným záporem je, že mezi hráči o něj není takový zájem, což je velká škoda.

Fotky a videa