logo

Zimní soustředění 2016

Ve dnech 8. - 10. února proběhlo zimní soustředění týmu FC Blešno, tentokrát v nádherné chalupě ve Sněžném Na Krahulci. V pátek dopoledne dorazila k chalupě první dvě auta, ve kterých přijelo prvních šest hráčů. Trenér na nic nelenil a hned v jedenáct hodin hráče čekala první tréninková jednotka. Její hlavní náplní byl výběh do nedalekých Dobřan, výběh sice nebyl extra dlouhý, ale díky převýšení, které bylo přes 100 metrů, to dalo všem běžcům pěkně zabrat. Po návratu na chalupu proběhlo pořádné protažení a následoval oběd.

Odpoledne po řádné siestě všichni absolvovali kruhový trénink na sněhu. Po něm přišla na řadu házená a závěrečný fotbálek. Poslední tréninkovou jednotkou prvního dne bylo posilování. Po něm následovaly turnaje v PESku a heroesovi. Ještě než se turnaje pořádně rozběhly, všechny přítomné umrtvil Standa svoji hláškou:"Sakra zmáčknul jsem y a teď už si neza****ám". Poté již přijeli poslední tři účastníci soustředění a turnaje se rozběhly naplno. V PESku tento večer nakonec zvítězil Standa. Pak si ještě někteří zahráli pár zápasů mezi sebou a ti nejvytrvalejší šli spát až těsně před pátou hodinou ranní.I tuto krátkou chvíli spaní některým hráčům znepříjemnil Pajas, který se během spánku zřejmě snažil pokácet blízký les.

Zimní soustředění 2016 trasa pátek

Sobotní probuzení si vzal na starosti tréner týmu a podařilo se mu do třičtvrtě na devět probudit všechny až na Pajase, který měl nakonec stejně z dopoledního výběhu omluvenku. Start výběhu byl naplánován na desátou hodinu. Vše vypadalo dobře do té doby než se Staník v devět hodin rozhodl, že se vydá do kilometr vzdáleného obchodu, tato cesta by trvala i na invalidními vozíku maximálně půl hodiny tam i zpátky, o to větší však bylo naše překvapení, když se benjamínek soustředění vrátil až za hodinu s tím, že jde ještě snídat. Takže jsme nakonec vyráželi až ve čtvrt na jedenáct. Nejprve nás čekalo táhlé stoupání do Sněžného, které hned ze začátku rozdělilo naše běžce na tři skupiny. Ve Sněžném proběhlo krátnké protažení zahřátých svalů a pokračovalo se do Polomu. Protože cesta byla opět více do kopce než z kopce, tak se opět náš běžecký peleton rozdělil do tří skupin. Na křižovatce v Polomu se rozhodlo, že slabší skupina poběží zpátky na chatu a silnější čtyřka poběží dále v naplánované trase. Obě skupiny se seběhly na chatě téměř ve stejný čas i když ta silnější čtveřice běžela o dva kilometry delší trasu. Na chatě opět proběhla série 24 protahovacích cviků, následně jsme fandili našim biatlonistům a náš Jamie "Oliver" s Ondrou připravili gastronomický vrchol soustředění.

Po zaslouženém odpočinku přišla na řadu odpolední tréninková jednotka, kterou nakonec vzdal Tomek, jenž dal přednost svému spacáku. Ostatní hráči opět čelili kruhovému tréniku, házené a závěrečnému fotbálku. Někteří hráči toho měli po tomto tréninku již plné zuby a to ještě nevěděli, že je čeká další posilovací fáze. Ale nejprve Kuba vyhrál turnaj v Heroesu. Ihned se rozjel další turnaj v Heroesu a ve hře FIFA 2015. Po odehrání pár kol přišlo na řadu posilování vedené strojovým hlasem z mobilního telefonu, což někteří hráči nesli dost nelibě. Tomek tuto fázi prospal, Kuba ji "odcvičil na gauči", Standa dělal vše proto, aby se této fázi vyhýbal co nejvíce. Ostaní hráči se s tím víceméně srdnatě poprali. Po této fázi pokračovali turnaje na konzoli a PC, někteří to hodně často prokládali "Jäger timem" (Taky by se mohlo pít něco českého, kdo má ty přehlásky psát). Postupně se během večera, čím dál častěji ozývalo "Tooooor,tor, tor,tor, tooooooor". Tuto oslavu branek rozjel Standa a to vyvolalo okamžitou reakci ostatních, kteří vždy fandili jeho soupeři. Nejblíže k poražení Standy byl Jamie, který vedl v semifinále 2:0 a 3:1, ale zápas nakonec ztratil po penaltách. Standa nakonec opět vyhrál celý turnaj ve FIFĚ. Turnaj v Heroesu vyhrál ve dvě ráno Honza. To však už však většina hráčů již spala, protože je zničila kombinace náročného tréninku a alkoholu. Zbývající přeživší se domlouvali na kanadském žertíku, který provedou Standovi za jeho chovánní, nakonec se vymyslelo, že se mu schovájí věci. Mysleli jsme si, že vše proběhne v pohodě, když Standu předchozí večer nevzbudil ani Pajas svým zařezáváním. Honza však nakonec Standu omylem vzbudil, takže i přesto, že jsme věci schovali, nemělo to takový efekt. Poté se již všichni odebrali do svých lóží.

Zimní soustředění 2016 trasa sobota

V neděli ráno již probíhal pouze úklid chaty a Standa hledal své věci i když už měl všechny, ten němec za to Stando nemohl. Chatu se nám podařilo vrrátit do původního stavu a vyrazili jsme zpět ke svým domovům.

Soustředění letos proběhlo velmi úspěšně jak po tréninkové stránce i po té společenské. I proto je škoda, že se ho nechtějí zúčastnit všichni hráči klubu.

Fotogalerie