logo

Zimní soustředění 2017

Ve dnech 13. - 15. ledna proběhlo zimní soustředění týmu FC Blešno, letos opět na chalupě ve Sněžném - Na Krahulci. V pátek dopoledne přijela první posádka, jejíž valná část se po ubytování vydala na krátký výběh do Sněžného.

Odpoledne dorazil zbytek výpravy. Vzhledem k nepřízni počasí (silný vítr a sněžení) byl změněn plán a konalo se tak jen posilování uvnitř chaty. Někdo posiloval svaly, někdo mysl a zbytek posiloval s půllitry.

Poté přišla na řadu taktická část přípravy. Kde se pan trenér zaměřil na vytrvalou a neutuchající kritiku každého člena týmu s příslušnými videoprojekcemi. Vyvstalo v nás podezření, že tyto videa jsou zfalšovaná. Tolik chyb jsme přece během jedné půl sezóny nemohli udělat. Poté, co kouč zhodnotil výkony "A" týmu a bodový zisk "B" týmu, jsme se rozhodli, že na posily nemáme finanční prostředky, a tak bude muset zvážit svou rezignaci trenér. Prohry jdou přece vždycky za trenérem. Bohužel výzva nedostala žádnou odezvu.

Další část večera patřila tréninku střelby. Pro ten jsme využili speciální software CS1.6. Hráči využili tuto příležitost k pojmenování svých postav. Stalo se tak, že Rosenberg střílel po Lady Dee,nebo pan Dubínek útočil nožem na Méďu Béďu. Z toho je vidět, že celý tým dodržoval důsledně pitný režim a doplňoval minerál. Jen Dominik se rozhodl, že si na věci místo kolínské vylije whisky. Tato taktická část soustředění mančaftu velice vyhovovala a popravdě řečeno u ní strávil většinu času. Večer patřil pokeru.

Druhý den byl problém pro všechny vůbec vstát. Dopolední trenink byl zrušen a byl nahrazen taktickou přípravou. Tentokrát jsme použili speciální a exkluzivní software Starcraft a CS 1.6. Další významná část soustředění byla zdravá výživa. Nejlepší kuchař na chatě vytvořil skvělý oběd. Další část patřila sledování střelby a běhu v TV. Část mužstva se pak vydala na výběh. Trasa nejvytrvalejší sportovců měřila 6,5 km. Což v kombinaci s náročným terénem byla poměrně vysilující záležitost. Podvečerní část patřila opět digitální a taktické přípravě s výše zmíněnými softwary. Tým opět neopomněl na pitný režim. Pak přišel vrchol večera a sice večeře od šéfkuchaře, který se nechal slyšet, že nominaci na Michelinskou hvězdu odmítá, neboť na jednom Michelinu už delší dobu pracuje a nosí ho stále s sebou.

V neděli ráno se tým věnoval opět taktice a postřehu. Dalo by se říct, že tým by měl být po taktické stránce velice dobře připraven. Část týmu se odpoledne ještě vydala na krátký výběh do okolí.

Poté probíhal pouze úklid chaty. Stavení se nám podařilo vrátit do původního stavu a vyrazili jsme zpět ke svým domovům.

Soustředění letos proběhlo vcelku v klidu i proto, že část týmu byla toho času invalidních. Jediné zranění,která si mohli borci přivodit byl zánět karpálního tunelu. Snad se tento intenzivní dril projeví v jarních bojích a body.

Fotogalerie