logo

Zimní soustředění 2019

Ve dnech 22. - 24. února 2019 proběhlo zimní soustředění týmu FC Blešno, letos poprvé v Penzionu u Pytláka v Rokytnici v Orlických horách. V pátek o půl jedenácté dorazilo na místo prvních 5 účastníků a po lehkém obědě se první trojice vydala na běžkařský průzkum okolí. I přesto že to byla trasa krátká o pády nebyla nouze. Po návratu této skupiny z běžek dorazilo dalších 6 účastníků soustředění.

Zimní soustředění 2019 trasa pátek

Po rychlém obědě se skupina pěti lidí vydala opět na běžky a letošní premiéru si odbyl Libor, bohužel odopoledne byl sníh velmi těžký, takže na běžkách spadli všichni. Po krátkém odpočinku se i nakonec druhá skupina vydala běhat, i když ani zde se nejednalo o kdovíjaké výkony.

Zimní soustředění 2019 trasa pátek

Po běžeckých tréninkách přišel na řadu nejnáročněšjí trénink soustředění, kterého se bohužel z různých důvodů nezúčastnili všichni. Nejprve jsme si dali různé cvičení zakončené sprinty. Poté následoval velmi výživný fotbálek na sněhu.

Poté jsme si nejprve zahráli různé deskové hry a navečeřili jsme se. Následovala schůze, kde se probíral náš přerod na zapsaný spolek, personální situace klubu posily/ vyhazovy a na závěr jsme ještě probrali postup ohledně sporotvního areálu v Blešně. Po závěru schůze si někteří zahráli poker a někteří pokračovali se zábavou do brzkých ranních hodin.

Sobotní ráno proběhlo víceméně jako jediné podle plánu, všichni vstali včas, vyhutnali si míchaná vajíčka našeho šéfkuchaře Jamieho. Tak jsme dle plánu mohli absolvovat tréninkovou jednotku. Na běžkaře čekal perfektně namrzlý sníh, protože bylo pod nulou, takže se běžkovalo velmi dobře, akorát ty pády bolely o to více. Běžci se opět vydali na výběh pod Míni, ale každý běžel svým tempem a jiný počet kilometrů.

Zimní soustředění 2019 trasa sobota dopoledne

Oběd si vzal opět na starost šéfkuchař se svým pomocníkem. Letos jsme měli mořské pstruhy a i přes veškerou snahu šéfkuchaře, nedosáhli takových chuťových kvali jako loňští duháci. Protože se příprava oběda lehce protáhla dostali jsem se do časového pressu. Tak se skupina běžkař" ihned po obědě nechala odvézt Ondrou na Haničku, kde nás přivítalo nádherné počasí a mohli jsme se vydat na náš oblíbený okruh. Hned při prvním sjezdu hodil tučňáka trenér. Pak nám však cesta ubíhala velmi rychle a všechny přítomné to bavilo. Při závěrečném stoupání nám David předvedl, že se od loňského roku obrovsky zlepšil, když nám všem ujel a předjížděl i místní běžkaře. Protože jsme se letos opravdu zlepšili, tak jsme museli počkat na Ondru s odvozem, který byl běhat. Běžci pojali odpoledne opět výklusově.

Zimní soustředění 2019 trasa sobota dopoledne

Další tréninkovou jednotku jsme z důvodu zmrzlého sněhu zrušili. Místo toho jsme hráli karetní hry o mytí nádobí. Zde byl největší smolař Pokémon s Davidem a více si to vychutnal Pokémon, který měl při blackajacku pěktrát na ruce 22. Večeři v podobě vepřové panenky s fazolkami jsme měli opět famózní, prostě kdo umí, umí. Po večeři jsme se pustili do hraní pokeru, který nakonec vyhrál zámosťák Jára. Po skončení pokeru přišel se skvělým nápadem Míňa. Hráli jsme hru seznamku z Partičky. A hned v první kole přišel skvělý herecký výkon Libora, který ztvárnil našeho Pokémona. Tuto hru jsme ukončili v brzkých ranních hodinách.

Nedělní uklízení a přípravy na odjezd nám zkomplikovalo vybírání peněz ježek v kleci je proti tomu dětská hračka.
Zde ještě pár nej ze soustředění:

Největší simulant: Dominik "Liberec" Dědeček

Největší spáč: Stanislav Jech

Nejlepší tučňák: Jan "Buld" Krejcar

Největší bojkotér: Ondřej Hůlka

Největší Píč: Pavel "Pajas" Janko

Nejlepší běžkař: David Moravec

Nejlepší poker: Jaroslav Voltr

Nejlepší kuchař: Michal "Džejmák" Kroupa

Nejlepší asistent kuchaře: Ondřej Hůlka

Nejlepší herec: Libor Janský
To je pro letošní rok zřejmě všechno. Poděkování patří všem zúčastněným, i když letošní přístup k tréninkům byl od některých hodně špatný. Příští rok zvolíme jinou chatu a více tréninků

Fotogalerie