logo

Zimní soustředění 2020

Zimní soustředění2020

 

Letošní soustředěníproběhlo na chalupě v Chlívci, nedaleko Rtyně v Podkrkonoší. Bohužel spoustalidí nejela nebo na poslední chvíli odřekla svoji účast, a tak zůstalo jen osmstatečných, ke kterým se druhý den připojil Pajas a na otočku a trénink v halese stavil Buld s Davidem.

 První polovina zúčastněných, ve složení Ondra,Pokémon, Jára a Libor, vyrazila v pátek kolem 13. hodiny na cestu se zastávkouv obchodě, kvůli nakoupení nezbytných věcí. K chatě se začali blížit kolem půl4, když se najednou ozvala navigace a poslala je na velmi nepříjemnou polnícestu, která sice vedla až k chatě, ale byla naprosto zbytečná, protože jen okousek dál vedla normální silnice. Alespoň si Ondra vyzkoušel, jak zvládá jehoauto takový menší offroad. Naštěstí dorazili k chatě v pořádku a tam na ně užčekala majitelka, aby předala chatu a vybrala doplatek za ubytování. S tím alenikdo z nich nepočítal, a tak se skládali na místě z toho, co měli po kapsách.Podařilo se a kluci se mohli ubytovat. Obhlédli chatu a zjistili, že se skládáze tří různých částí, což pro ně sice nebylo úplně praktické, ale vypořádali ses tím. Podle pravidla, kdo dřív přijde, ten dřív mele, si zabrali pokoje, jakéchtěli a čekali příjezdu druhé skupiny.

 Odjezd druhé skupiny, kterou tvořili Míňa,Liberec, Standa a Kuba, byl naplánovaný na 15. hodinu. V tu samou dobu alepřišla informace od první skupiny, že nevzali žádné hry, tak aby nějaké vzali.Vinou shánění her na poslední chvíli se odjezd odložil asi o 20 minut. Cestaprobíhala bez problémů, až do doby, kdy i je navigace zatáhla na polní cestu.Míňovo služební auto se sice potýkalo s menšími potížemi a jednou to ivypadalo, že zůstanou viset na hrbolu, ale povedlo se a i oni chatu našli.Mezitím, než se druhá skupina ubytovala, šla se ta první v doprovodu Míniproběhnout po okolí.

 Po návratu si každý snědl, co si přivezl, aupravila se společenská místnost, aby bylo dost místa k sezení. Hráli sežolíky, bang a všichni popíjeli pivo. Až na Ondru s Liborem, kteří se popirátsku pustili do zásob rumu, kterého už jim na druhý den moc nezbylo. Prvníšel spát Kuba, hodinu na to ho následoval Standa, další byl až po velmi dlouhédobě Ondra a zbytek šel do postele až kolem půl 4 ráno.

 Vstávalo se kolem 9. hodiny a na 10. bylnaplánovaný cca 8 km výběh. Standa vyběhl o něco dříve na vlastní pěst. Než seale všichni nachystali a vyběhli, Standa už měl za sebou skoro 6 km, bloudění aznovunalezení správné cesty k chatě, na které se střetl s ostatními a místo abypokračoval na chatu, připojil se k ostatním. První asi necelé 4 km se běželidolů směrem ke Stárkovu, a těsně před ním se odbočilo do mírného kopce naJívku. Po pár set metrech ale Míňa s Libercem spatřili výzvu v podobě velmistrmého kopce s převýšením cca 90 m a vydali se ho zdolat. První polovinu sejim podařilo vyběhnout, ale bylo to více než náročné, tak se rozhodli zbytekalespoň vyjít. Po krátké chvilce byli nahoře a dostálo se jim odměny v podoběpěkného výhledu, ale ničeho okolo. Zbytek týmu chvíli jen přihlížel a pak serozhodl pokračovat v předem naplánované trase. Míňa a Liberec zkusili štěstí avydali se po polní cestě na vrcholku kopce. Zpočátku vypadala cesta dobře, alepak vedla přes pastviny pro koně, a zdála se zavádějící, tak se po chvílirozhodli, že to vezmou mimo vyznačenou cestu a vběhli do lesa. Snažili se držetsměr a jakmile seběhli prudký kopec tak se dostali na silnici, která byla vpůvodní trase. Přišlo jim, že už běží dlouho a že všichni ostatní už budoudávno na chatě. Opak byl však pravdou a zanedlouho všechny doběhli a přidali sedo čela.

 Po výběhu se začal chystat oběd v podáníšéfkuchaře Ondry, v podobě rýže, masa a ostřejší omáčky následovanýmrkvovo-jablečným dezertem. Po obědě přijel Pajas a chvíli na to Buld s Davidema jelo se na další tréninkovou jednotku do haly ve Rtyni v Podkrkonoší. Zdeproběhlo několik cvičení a závěrečná hra, při které se u některých hráčů začalavelmi projevovat únava z dopoledního výběhu.

 Do přípravy večeře se opět pustil Ondra aservíroval steak s brambory a tatarskou omáčkou. Všichni si smlsli. Po večeřinásledovalo hraní her, debatování na nejrůznější témata, Ondry koupání vjezírku a samozřejmě pití. Večer se šlo spát o trochu dříve než předešlý den aráno se začalo uklízet. Úklid i předání chaty proběhlo v pořádku a všichnizúčastnění se domluvili, že si dají rande v mekáči, kvůli finančnímu vyrovnání.Soustředění tam bylo oficiálně ukončeno.

 

Vyhlášení NEJ:

Nejlepší kuchař: OndraHůlka

Největší spáč: KubaKrejcar

Nejlepší běžec: StandaJech

Největší píč: LiborJanský

Největší žrout: StandaJech

Nejlepší karbaník: JáraVoltr

Nejlepší organizátor:Ondra Hůlka

Největší lenoch: Lukáš“Pokémon” Novák