logo

Zimní soustředění 2022

Po roční odmlce jsme letos opět vyrazili na zimní soustředění.

Letos jsme vybrali novou destinaci v Říčkách v Orlických horách. Na soustředění vyrazilo 10 hráčů, 2 přítelkyně, 1 manželka a 1 manželka a dítě nás každý den jezdili kontrolovat. 

V pátek dorazila první polovina hráčů ještě za světla. Tak se rozhodlo, že se půjde na krátký výběh, který nakonec měřil 7 km. Všichni ho zvládli bez problémů, jen jeden z nás měl trochu problémy s tempem. Od září se více věnuje posilování břišního svalu a beercepsu. Po návratu z běhání měli všichni chuť na iontový nápoj, ale zradou bylo to, že pípa dorazila na chatu až s posledním členem. Začal tedy zajímavý boj o dvoulůžkové pokoje během něhož padla první hláška víkendu. Míňa prohlásil: " Ligy se nebojím, ale Ivča je učitelka a ta by mi to mohla hodně rychle vysvětlit". Nakonec se vše vysvětlilo a všichni se ubytovali. Během večera jsme řešili budoucnost našeho klubu.  V brzkých ranních hodinách se všichni uchystali ke spánku.

Sobotní ráno bylo sice lehce krušné, ale všichni to zvládli. V deset hodin se naši dva hráči hrající za Přepychy, vydali na přátelský zápas s Černilovem a utrpěli přijatelnou prohru 2:7. Skupina šesti hráčů se vydala opět na sedmikilometrový výběh, tentokrát hrál prim Liberec a udržet jeho tempo bylo poměrně náročné. Na konci výběhu následovaly sprinty do kopce a posléze dobývání do chaty. Druhá skupina se nakonec rozhodla pro výlet na Anenský vrch. Po návratu na chatu byl na pořadu dne oběd z dílny šéfkuchaře Ondry. Po obědě proběhly šachy a posléze šli někteří z nás bobovat s nejmladší účastnicí letošního soustředění. Lehce po čtvrté hodině odpolední vyrazila jedna skupina na běžky a druhá opět běhat. Běžkaři i díky hanebnému nenamazání běžek dvou členů nakonec ujela jenom 6 kilometrů. Běžci si dali čtyřkilometrový výklus. Po návratu se již chystala večeře. Ta zmizela z našich talířů během chvilky. Po večeři jsme se vrhli na tradiční poker a další deskové hry. Poker vyhrál zcela nečekaně "kluk z Prahy". Na závěr si půlka z nás zahrála deskovou hru fantóm, kterou vyhrál trenér :-). Poté jsme postupně ulehali ke spánku. 

Letošní soustředění rozhodně splnilo svůj účel a někdo se i probojoval k výkonu, kdy ho pivo stálo 4,50. Tak doufejme, že za rok pojedeme zase.