logo

Zimní soustředění 2023

Letos jsme poprvé vyrazili na zimní soustředění k přehradě Pastviny, bohužel se nám letos sešlo opravdu hodně omluvenek.

V pátek k chatě dorazili v 16:15 první dvě posádky aut. Po zařízení formalit, seznámení se s chatou a zapojení nezbytných zařízení, jsme vyrazili na první výběh. Výběh podél přehrady byl nádherný, ale při zpáteční cestě nás nepříjemně překvapilo stoupání dlouhé 500 metrů. Mezitím dorazil do chaty Dominik a hned se vydal také na výběh. Předposlední dorazili Kuba s Ondrou a po vybalení věcí se i Ondra s čelovkou vydal na průzkum okolí. Po společné večeři a příjezdu Oldy jsme se rozhodli pro hraní pokeru. Tentokrát je vítěz pokeru z jistých důvodů utajen.

Sobotní ranní vstávání všem usnadnil speciální budíček v podání nejmladší členky soustředění. Po vydatné snídani, kdy došlo i na Pokémonovy vejce, jsme se pomalu chystali dopolední trénink. Z chaty nakonec vyrazili všichni, ta nejvýkonnější skupina vyrazila do Klášterce nad Orlicí a cesta zpátky se změnila v malé peklo. Po překonání mostu v Klášterci nás čekalo nemilé překvapení. Stoupání dlouhé cca 70 m, zatáčka a  za ní zhruba stejně dlouhé stoupání a další zatáčka to vše se opakovalo zhruba 30 krát do toho začalo chumelit. Na závěr nás čekalo prudké klesání dlouhé 700 metrů. Když jsme se dostali zpět do chaty, následovalo protažení a krátké posilování. Pak už jsme společnými silami chystali společný oběd pod vedením šéfkuchaře Ondry. V pauzách se odehrávali nelítostné souboje ve stolních hrách hlavně šachách. Oběd byl jako vždy výborný, tak následoval zasloužený odpočinek. Malou mezihru vyhrál Pokémon, který vyhrál poobědovou hru o trůny. Ve čtyři hodiny jsme vyrazili na poslední a zároveň i nejhezčí výběh tohoto soustředění. Cílem výběhu byla hráz přehrady. Trasa byla tentokrát lemována pouze malými kopečky, tak jí absolvovali téměř všichni zbylí členové soustředění až na Pokémona hlídaného a lehce dirigovaného naši nejmladší členkou. Výběh všichni úspěšně dokončili, následné protažení a posilování byl jen pomyslnou třešničkou na dortu. K večeři jsme měli dietní čínu, abychom trochu napravili naše páteční prohřešky proti životosprávě. Večer jsme si zahráli mašinky a hru Sherlocka Holmese do pozdních ranních hodin.

V neděli ráno jsme v poklidu poklidili a vyrazili na cestu k domovům. Jenom auto trenéra v Kostelci na další cestu rezignovalo.