logo

Zimní soustředění 2024 - Pastviny

Od pátku 23. února do neděle 24. února proběhlo po roce další zimní soustředění našeho klubu na stejném místě jako loni. Opět jsme se ubytovali ve Vile na Vyhlídce na břehu malebné nádrže pastviny.


V pátek mezi patnáctou a šestnáctou hodinou dorazily na místa první čtyři auta. V 16:30 se vyrazilo na výběh na hráz přehrady. Na cestu se vydalo pět hráčů. Trasa měřila 7 800 metrů a všichni se s ní statečně poprali. Po návratu na chatu jsme se nejprve pořádně protáhli, následně si většina začala chystat večeři a postupně přijížděli další účastníci soustředění. Ve 20:00 konečně dorazili i poslední účastníci soustředění a doplnili náš počet na 19. V průběhu večera se nejprve hráli šachy o mytí nádobí, to prohrál Jára. Další se vrhli na deskovou hru Karak. Následovalo vyhodnocení futsalu a následně Poker a někteří hráli Alias. Poker po lítém boji vyhrál David Moravec. Poté šli někteří spát, ale byli i tací, kteří táhli do čtyř do rána.

V sobotu ráno byl plánován trénink na 9:30, ale vzhledem k náročnému pátečnímu večeru se začátek o půl hodiny posunul. Vydali jsme se na místní krásné oplocené tartanové hřiště. Trénink jsme začali rozcvičkou následně jsme se věnovali střelbě a nácviku zakončení. Následně jsme vrhli na tréninkový zápas, který se zvrhl v neuvěřitelnou přestřelku, kterou nakonec vyhráli 17:16 zkušenější hráči. Následovalo řádné protažení a návrat na chatu. Tam jsme již společnými silami začali chystat oběd kuřecí maso s rýži, zeleninou a zeleninovým salátem. Po vydatném obědě se rozhořela velká bitva o úklid v pirátských kostkách, to nakonec prohrál Olda a Liberec. Po obědové hřiště jsme se vydali na další trénink na místní hřiště, to ale bylo zabrané. Tak jsme vyrazili na sprinty do kopce u hřbitova, po návratu však bylo hřiště stále zabrané, tak jsme si trénink zpestřili dalším posilovacími cviky, hrou na udržení ve vzduchu a bagem. Poté se konečně hřiště uvolnilo. Mlaďákům odjel Jára, tak jsme se dohodli, že Pajas jako nejmladší mezi starými se bude po poločase střídat. Zápas po celou dobu sledovali některé naše ženy a dokonce i pár místních obyvatel, kteří nás zvali i do hospody. První utkání suverénně o čtyři branky vyhráli mlaďáci. To druhé skončilo remízou 4:4 a na penalty vyhrála zkušenost o dvě branky. Mezitím se pár účastníků soustředění vydalo na Zemskou brána a na rozhlednu Amálku. Po přesunu na chatu jsme se vrhli na přípravu večeře. K večernímu menu se podávala vepřová krkovice na cibuli s česnekem, bramborem, česnekovým dipem a zeleninou. Všem večeře moc chutnala masterchef Ondra se opět pochlapil. Již před dodělaním večeře jsme se vrhli na souboj pohlaví ve hře Párty Alias muži versus ženy. Tento souboj vyhráli poměrně s přehledem naše ženy. Po dohrání této hry jsme si ještě zahráli Párty Alias activity a vyhrály opět ženy. Po této hře se již všichni vydali do svých loží.

V neděli ráno po snídani následoval úklid chaty a kromě dvou aut, které se ještě vydali na tortilly do místní hospody se všichni vydali ke svým domovům.

Letošní soustředění s rekordní účastí se povedlo. Jen bylo vzhledem k počasí spíše jarní. Bylo by dobré, kdyby s námi ještě jeli další hráči i kvůli tréninkovým utkáním. Díky všem za účast a pomoc.