logo

Rozhovor: Jan Krejcar


Tentokrát jsme zpovídali hlavního trenéra a nejlepšího střelce A-týmu Jana Krejcara. Pokud vás zajíma, jak hodnotí podzimní umístění svého týmu, které zápasy se jeho týmu povedly nejvíce a které naopak nejméně či co očekává od jarní části sezóny, pak si určitě tento rozhovor přečtěte.

Rozhovor - Jan Krejcar

Jak hodnotíš podzimní umístění týmu?

Umístění týmu je nad moje očekávání, i když je pravdou, že mne trochu zklamala úroveň této soutěže.

Za podzimní část soutěže máte skvělou bilanci 13 výher a 2 proher a k tomu skóre 106:41, čemu to přisuzuješ?

Především tomu, že vzniklo béčko, protože díky tomu se áčko hodně zkvalitnilo. Přesto proher mohlo být i více. Se štěstím jsme porazili Nirvanu (5:4), dále máme kontumační výhru se třetími Kojoty. V mnoha dalších zápasech jsme často prohrávali, ale nakonec jsme se vždy herně zvedli a výsledek otočili. Oproti loňskému roku jsme také hodně zlepšili obrannou činnost.

Které zápasy se vám povedli nejvíce a které byly nejhorší?

Mezi nejvíce povedené zápasy patří zápas s Flamengem - v tomto zápase jsme vítězství především ubojovali, a s Duarigem, kde byl přístup hráčů nejzodpovědnější. Mezi ty nejhorší výkony patří rozhodně druhý poločas s týmem RMT Argentinos Všestary, kdy jsme inkasovali 6 branek, zápas s Cannibals rovněž nebyl ideální, a především pak zápas s PSG, kdy se většině hráčů příliš nedařilo.

Jak jsi spokojen s přístupem hráčů k zápasům?

Přístup hráčů k zápasům je dobrý. V jediném zápase dobrý nebyl, a to bylo se Spartakem, kdy jsme ho odehráli bez střídání a zaslouženě prohráli.

Jak funguje vaše spolupráce s béčkem?

Myslím si, že spolupráce s béčkem funguje k oboustranné spokojenosti velmi dobře. Zásluhu na tom má především Lukáš Daněk, který byl téměř na všech zápasech obou týmů, a Vít Novák, který nám výrazně pomohl, když nám ze sestavy vypadli dlouhodobě dva hráči.

Kde si myslíš, že váš tým nejvíce "tlačí bota"?

"Bota" nás nejvíce tlačí na dvou místech. Tím prvním je, že neumíme bránit dlouhodobě dobrý výsledek neboli tzv. "betonovat". Bohužel na tento styl nemáme k dispozici mnoho hráčů, kteří by to uměli. A tím druhým místem je post brankáře. Nejvíce zápasů odchytal Vojtěch Hříbal, který nás v téměř každém zápase podržel nějakým skvělým zákrokem, ale když má rozehrávat, tak se mi zdá, že se stále nezbavil zvyku z velkého fotbalu, že jeho rozehra musí letět co nejdále od brány. Druhým brankářem je Michael Kotland. Když nastoupil, tak se neprohrálo - má však ten samý problém co Vojta, i když v mnohem menší míře, navíc však má někdy až moc prořízlou pusu vůči rozhodčím, za což byl také jednou odměněn žlutou kartou. Posledním brankářem je David Mazan, který má snahu, ale ještě nemá zkušenosti.

V letošním roce jste odehráli turnaj Rimpexu, kde jste obsadili 2. místo. Jak jsi s turnajem spokojený?

S tímto turnajem panuje poměrně spokojenost. K tomu, abychom turnaj vyhráli, nám chybělo to, aby jsme udělali méně individuálních chyb.

Co očekáváš od jarní části sezóny?

Předpokládám, že budeme bojovat o postup, ale bude to určitě tuhý boj, protože si jistě všichni pamatujeme loňskou jarní část sezóny. Mám v plánu více zapojovat hráče z béčka do zápasů áčka a naopak se snažit vypomoci béčku k lepším výsledkům.

Díky za rozhovor.