logo

Rozhovor: Tomáš Krejcar


K prvnímu rozhovoru v roce 2017 jsme si pozvali jednoho ze zakladatelů klubu, prvního kapitána našeho klubu. Neuvěřitleně důrazného, nepříjemného a produktivního útočníka našeho A - týmu Tomáše Krejcara.

Rozhovor - Tomáš Krejcar

Ahoj, vzpomeneš si ještě na to, co tě přivedlo do našeho týmu?

Ahoj, nedá se říci, že mě tam něco přivedlo. Bylo to v době, kdy jsem se svými bratry hrál za Rimpex Třebechovice a tehdy se nějak zrodila myšlenka, že by se založil blešenský klub. Bylo osloveno ještě pár lidí z Blešna a pak už nebylo co řešit.

I když v našem klubu působíš od jeho založení, máš odehráno za áčko „pouze“ necelých 80 utkání. Mohl bys objasnit fanouškům, čím to je?

Párkrát se stalo, že jsem den před zápasem absolvoval nějaký večírek a díky nevhodně zvolené kombinaci nápojů jsem poté nebyl schopen druhý den normálně fungovat. Ale za většinu mých neodehraných utkání mohla četná zranění a také pracovní rok v Praze minulou sezonu. Jak Praha, tak zranění jsou již teď už doufám za mnou.

V našem klubu jsi působil v několika funkcích (kapitán A – týmu, pokladník, trenér B – týmu, manažer B – týmu). Která z těchto rolí ti seděla nejvíce a naopak nejméně??

K funkcím trenéra a manažera B-týmu se asi vyjadřovat nemohu, neboť jsem je dle mého názoru nikdy oficiálně nevykonával. Ze zbylých 2 funkcí je jasným vítězem kapitán A-týmu, neboť o funkci pokladník se opravdu nedá říct, že by to byl nějaký vrchol, jehož by chtěl každý člen týmu dosáhnout.

Co se dle tvého názoru v klubu od jeho založení nejvíce zlepšilo a na čem je třeba ještě zapracovat?

Tak především se tým co se týče hráčské základny velmi rozšířil. Zlepšila se jak kvantita tak kvalita tréninků. U věcích, které jdou dolů je bohužel docházka u A-týmu, jež je zaviněna především zraněními. Už si ani nepamatuji, kdy se tým naposledy sešel v kompletní sestavě. Určitě bych to chtěl ještě někdy zažít. Ještě horší docházku však mají fanoušci (jestli se tomu vůbec docházka dá říkat). Na Facebooku to je samý lajkování, ale na zápase o žádného diváka až na výjimky nezavadíme. Občas si někdy nostalgicky vzpomenu, jak první sezónu na jeden zápas přišlo 10 diváků, to už se člověku mají proč rozklepat kolena:-).

Jsi autorem našich krásných webových stránek. Mohou se fanoušci v dohledné době těšit na nějaké inovace stránek nebo vše zůstane při starém?

Tak těšit se mohou, ale kvůli návalům lenosti nemohu slíbit nějaký konkrétní termín. Na nových webovkách jsem začal pracovat minulé jaro, jenže pak se mi porouchal notebook a data byla fuč. Takže jsem si dal chvíli pauzu a v září jsem začal zase od základů. Řekl bych, že aktuálně jsem tak na 50%. Kdybych měl chuť, tak bych ty stránky dokázal udělat do měsíce, ale aktuálně ta chuť chybí, což je možná způsobeno i tým, že s programování webových stránek si dost užiju i ve své práci.

Málokdo to ví, ale byl jsi u zrodu našeho klubového maskota Majka. Jak to vzniklo a kde je mu konec?

Rozhovor - Tomáš Krejcar

Bylo to na prvním zimním soustředění, kdy probíhalo slídění po chatě. Po jedné obchůzce jsme s Muflonem narazilo na tohoto plyšáka, který uměl mluvit, což nás dostalo do kolen, a řekli jsem si, že bez něj domů neodjedem. Takže došlo k náležitému odcizení. V dnešní době by se měl nacházet někde u Páji Hříbalové v hospodě. Je pravda, že jsme ho již dlouho nikdo neviděli, a bylo by hezké, kdyby se alespoň ukazoval na zimní a jarní rozlučce.

Na které úspěchy v našem dresu nejvíce vzpomínáš?

Tak určitě na sezóny, kdy jsme s A-týmem postupovali do vyšších soutěžích. Ve velkém fotbale se mi nikdy postoupit nepodařilo a s FCB se mi to podařilo 3x, což je nádhera. Jinak rád vzpomínám na každý vyhraný zápas.

V historických klubových tabulkách střelců jsi na druhém místě, před tebou jsou jenom tví bratři. Máš v plánu je v budoucnosti střelecky předehnat?

K tomu, abych je mohl předehnat, by museli mít oba delší herní přestávky, což jim samozřejmě nepřeju, a přeju si, abychom hráli zas všichni 3 pospolu. Takže ne, takové ambice nemám, ale to neznamená, že se to nemůže stát.

Nastupuješ v útoku, s kým se ti vepředu nejlépe hraje?

Na tom mi nezáleží. Pokud bych měl ale přece jen někoho jmenovat, tak řeknu asi Kubu a Ligu.

V klubu nastupuješ se svými bratry a nyní již v béčku nastupuje i tvůj bratranec. Nelezou ti někdy příbuzní „krkem“?

Bráchové mi lezou na nervy, jen když mi říkají, co mám dělat a já mám na věc jiný názor. Pokemona hodnotit nemohu, neboť jsem s ním odehrál jen jeden zápas. Ale z nedělních blešenských fotbalů a třebechovických tréninků mohu konstatovat, že jeho fotbalové myšlení i um velmi rostou.

Áčko letos předvádí výkony jak na houpačce, čím si myslíš, že to je? A na jaké umístění to vidíš na konci sezóny?

Hlavní příčinu vidím samozřejmě v tom, že byl neustále někdo zraněný, a málokdy jsme se sešli v plné síle. Pak co si tak matně vzpomínám, tak nás v sezóně celkem trápila koncovka a rovněž jsme dostali pár velmi hloupých gólů. Nicméně i přes tyto hloupé góly si myslím, že nebýt Casillase v bráně, tak se v tabulce pohybujeme ještě o několik příček níže.

Za béčko jsi letos nastoupil také k několika zápasům. Co chybí béčku k lepším výsledkům? Myslíš, že mají naději na záchranu soutěže?

Výkony B-týmu jsou pro mě záhadou. Samozřejmě jednou z příčin může být i to, že letos hrají ve vyšší soutěži a narážejí tak na kvalitnější soupeře, ale to je neomlouvá z toho, že se jim ani jednou nepodařilo zvítězit. Individuálně v B-týmu hrají celkem dobří fotbalisté, ale jako týmu jim to prostě nefunguje. Myslím si, že jim chybí na hřišti nějaká vůdčí osobnost. Např. minulou sezónu stačilo, aby za ně nastoupil někdo z A-týmu (nejčastěji Honza) a výkon týmu byl hned někde jinde, protože tým najednou věděl, co má hrát. V letošní sezóně mi to přijde takové, že nikdo pořádně neví, co má na tom hřišti dělat.

Na Novoročním Turnaji jste letos s áčkem zanechali velmi dobrý dojem. Co chyběl k tomu, abyste se probojovali mezi nejlepší čtyři týmy?

Když pominu, že nastoupilo jen torzo A-týmu, tak lepšímu výsledku stály v cestě především individuální chyby. Gólů jsme až na jeden zápas ve skupině moc nedostávali, takže příčinu musíme hledat i v neefektivní koncovce, kdy jsme např. s Ch. Andílkama před inkasovaným gólem neproměnili 2 velké šance.

V minulosti jsi zaběhl dva maratóny. Plánuješ ještě nějaký v budoucnu?

Neplánuju. Aktuálně nad tím vůbec nepřemýšlím, ale je možné, že mi zas přeskočí v hlavě a začnu na nějaký trénovat.

Je něco, co bys chtěl na závěr vzkázat fanouškům?

Většinou se vzkazuje fanouškům něco ne smyslu, aby chodili ve větší míře na zápasy. Mně bude bohatě stačit, aby vůbec chodili. V podstatě ani nevím, koho si pod těma fanouškama mám představit. Z podzimní sezóny si vybavím jen 3 fanoušky, a to tátu od Dominika Dědečka, Moniku a Jitku, přičemž posledně dvě jmenované jsou tak trochu fanynky z povinnosti, protože chodí s našimi hráči / trénery. Z vlastní zkušenosti musím říct, že pod větší kulisou se hraje lépe, takže bych prosil fanoušky, aby chodili. Do té doby bych byl pro návrh, abychom si na zápasy vozili magnetofon a pouštěli si z něj fanouškovské chorály.

Děkuji za rozhovor.