logo

Rozhovor: Radovan Kůrka


Dnes jsme si k interview přizvali asistenta trenéra a zarytého fanouška pražské Sparty Radovana Kůrku. Zajímá vás, proč se rozhodl vykonávat funkci asistenta trenéra u týmu, jak je spokojený s dosavadní předváděnou hrou a výsledky svého týmu nebo jak je spokojen s trenérskýmu výkony svého kolegy hlavního trenéra (Víta Nováka) - pak jste na správném místě a tento rozhovor si určitě přečtěte.

Rozhovor - Radovan Kůrka

Ahoj Ráďo, fanoušky by jistě zajímalo, co tě přitáhlo k tomu, abys dělal asistenta trenéra našeho týmu.

Ve svém ranném věku jsem malou kopanou hrál. Vstoupil jsem do toho s tím, že budu hrát tak, jak budu moci nebo pomáhat jakýmkoliv jiným způsobem.

V první zápase jsi oznámil, že budeš dělat fotografa. Proč z toho sešlo?

Selhala technika mého fotoaparátu. (Tohoto úkolu se zhostili jiní mnohem lépe než já.)

Jak jsi spokojený s předvedenou hrou a výsledky?

S takto výbornými výsledky jsem nepočítal. Samozřejmě musíme ocenit výkony našich nejlepších hráčů, kteří náš tým táhli, ale je vidět zlepšení i ostatních hráčů. V zápase s Lejšovkou se uvidí.

Jak jsi spokojen s docházkou hráčů na zápasy a tréninky?

Omlouvám ty, co řekli, že budou hrát a pracovní či studijní důvody jim to nedovolí. Rozhodně se mi ale nelíbí, že někdo řekl, že bude hrát a pak kvůli počasí nejel.

Je někdo nebo něco, co tě v průběhu soutěže překvapilo?

Samozřejmě, rád bych vyzdvihnul fanouška "Brůču" (Tomáš Prokop - pozn. autora). Velice mne překvapilo, jak si sjednal pořádek u fanoušků soupeře.

Co říkáš na trenérské výkony hlavní trenéra (Vít Novák - pozn. autora)?

Tato otázka je dost impertinentní. Vzhledem ke svým zkušenostem se ke své roli postavil čelem. Neskromně si dovoluji tvrdit, že přítomnost dvou asistentů přinesla týmu zlepšení výsledků. Náš trenérský triumvirát řešení naší taktiky stojí také nemalé finanční prostředky v místním hostinci. (Poznámka od výčepu: "Stejně bys tu byl.")

Jak bys zhodnotil úroveň tréninků?

Neměl jsem možnost účastnit se všech tréninků. Ale vzhledem k fázi vývoje blešenského týmu jsem zjistil, že děláme maximum.

Ve které činnosti se musí náš tým nejvíce zlepšit?

Jednoznačně bych upozornil na to, že by to chtělo větší oslavy po vítězných utkáních. Z herních činností je to střelba.

Náš tým se již v roce 2012 zúčastnil turnaje v Třebechovicích, který vyhrál. Čemu tento dobrý výsledek přisuzuješ a jaký to bude mít vliv na tým?

V týmu se na turnaji účastnilo jen to nejlepší, co máme. Tito hráči odevzdali maximální výkon. V některých zápasech pomohlo i štěstí, což nemění nic na tom, že jsme byli absolutně nejlepší. Asistenti se dostavili až na druhý zápas. První zápas jsme prohráli, od druhého zápasu jsme neprohráli.

Co říkáš na nové tváře, které se v týmu objevili v zimní přípravě - Michal Kroupa, Ondřej Krejcar, Jan Radoň a Pavel Janko?

Všichni čtyři jmenovaní jsou velkým přinosem pro tým, obzvláště bych vyzdvihl Ondru Krejcara, který má velmi zodpovědný přístup. V případě pravidelné účasti všech uvedených můžeme zajisté pomýšlet na postup do vyšší soutěže.

Je o tobě známo, že jsi skalní fanoušek Sparty. Co říkáš na odchod dlouholetých opor Blažka a Řepky?

Jsem zklamán.

Co očekáváš v jarní části sezóny?

Na začátku sezóny jsme v to nedoufali, ale po podzimní části nic jiného než postup neberu.

Co říkáš na výkony brankářů?

Je znát, že jsme v Čechách a jedeme ve stopách hokeje. Brankáři jsou naší oporou.

Díky za rozhovor.