logo

Rimpex Cup 2013

07/01/2012

Na tento turnaj jsme jeli s předsevzetím zlepšit umístění z loňského roku. Den před turnajem jsme se dozvěděli, že můžeme složit B-tým. Ten hrál nakonec složen z hráčů Uhrinových dětí, Ondřeje Hůlky, Víta Nováka a první zápas Pavla Janka. Naši hráči v tomto týmu podali svoje nadstandardní výkony. Kouč se dokonce stal nejlepším střelcem tohoto týmu. Přes veškerou snahu skončil tento tým na posledním osmém místě.

Sestava: Hříbal Vojtěch - Krejcar Ondřej, Krejcar Jakub, Radoň Jan - Krejcar Jan, Krejcar Tomáš, Moravec Jakub, Janko Pavel (od druhého zápasu)

FC BLEŠNO - Povodí Pardubice 2:4

První zápas jsme hráli s mladým běhavým týmem Povodí Pardubice. Ujali jsme se sice po Honzově přímaku vedení 1:0. Následně jsme však neubránili jeden z mnoha rychlých protiútoků soupeře - 1:1. Poté jsme udělali tři dětinské chyby v rozehrávce a stav byl rázem 1:4. O vítězi zápasu tak bylo rozhodnuto. V poslední minutě alespoň kosmeticky upravil výsledek Tomáš - 2:4.

FC BLEŠNO - Hrobníci 3:0

Na tento zápas jsme trochu přeskupili naše řady a změnili taktiku, což se nám vyplatilo. Rychle jsme se dostali do vedení díky Honzově zakončení - 1:0. Poctivě jsme se drželi nastolené taktiky dobře bránit a vyrážet do nebezpečných protiútoků. Jeden z prvních proměnil Tomáš - 2:0. Poslední hřebíček hrobníkům do rakve zatloukl Honza - 3:0.

FC BLEŠNO - Třebechovice B (Slevárna) 5:2

Před posledním zápasem jsme věděli, že k postupu do semifinále nám stačí remiza. V tomto zápase se naše taktika vyplatila nejvíce. Hráli jsme převážně na naší polovině a snažili jsme se nebezpečně zakončovat naše protiútoky. Hned první využil Tomáš - 1:0. Druhý gól byl lahůdkou pro všechny díváky - Tomáš přebíral přihrávku, nechal projet brankáře soupeře před sebou a patičkou zvýšil na 2:0. Jeden z dalších protiútoků využil Pajas - 3:0. Poté jsme však polevili v koncentraci a soupeř nás potrestal - 3:1. Tento stav se však nelíbil Kubovi Krejcarovi, který nás vrátil do tříbrankového vedení - 4:1. Soupeř zvládl ještě kontrovat brankou na 4:2. Následně si však Tomáš pohrál s celou obranou a předložil pátý gól Honzovi jak na zlatém podnose - 5:2. Po předchozích výsledcích bylo jasné, že skončíme druzí a v semifinále budeme hrát s Rimpexem.

Semifinále: FC BLEŠNO - Rimpex 1:0

Tento zápas byl pro oba soupeře velmi prestižní. Podle toho také vypadal začátek zápasu, kdy rozhodčí udělil dvě žluté karty. Jednu dostal Kuba Krejcar a druhou obdržel soupeř. Hrál se svižný fotbal s šancemi na obou stranách. Měli jsme i štěstí - soupeř trefil tři tyče. 4 minuty před koncem jsme rozehrávali roh, který Honza přetavil ve vítěznou branku - 1:0. Tento stav jsme s vypětím všech sil ubránili a postoupili tak do finále.

Finále: FC BLEŠNO - Povodí Pardubice 2:2, 2:0 pen

Do finálového zápasu jsme nastoupili velmi koncentrovaně a po Honzově zakončení jsme se ujali vedení 1:0. Soupeř rychle srovnal na 1:1. Po sérii několika sporných zákroků nás dostal do vedení opět Honza - 2:1. Po další sporné situaci, kdy Vojta z našeho pohledu držel míč a soupeř mu jej vykopl, bylo srovnáno - 2:2. Snažili jsme se urvat vítězství v základní hrací době, i šance jsme si vytvořili, ale neproměnili. Tak se šlo na penalty. První kopal soupeř, Vojta ji se štěstím chytil. Pak Tomáš svoji penaltu proměnil - 1:0. Druhou penaltu poslal soupeř do břevna. Kuba Krejcar svoji penaltu proměnil - 2:0. My tak mohli slavit vítězství v prvním letošním turnaji.

Kromě poháru za první místo jsme získali i cenu pro nejlepšího střelce, kterou získal Honza.

Hodnocení manažera: "V dnešním turnaji podali všichni hráči nadstandardní výkony. Velmi svými dobrými výkony překvapil Ondra Krejcar. Doufáme, že nám pomůže v jarních bojích o postup do vyšší soutěže. Dobře se také jevil Pajas, který dnes bojoval jako lev. S výsledkem i hrou jsem spokojen a je vidět, že nám tréninky pomáhají ke zlepšení našich výkonů".